Small Grey Outline Pointer

KRITIKÁK

 
(a kritikák még ehhez a fejléchez tartoznak)

 

#1

Kinézet: A fejléced nagyon szép munka, jól kivágott alakok, szépen összeszerkesztett képek stb. Csak azt nem értem, hogy az a két villám minek bele? Szerintem nélkülük sokkal szebb lenne az összhatás. A cím betűtípusa nagyon szép, elég nagy is, de még mindig nehezen olvasható. Én változtatnék rajta.

A háttér nagyon egyszerű, illik a borítóképhez. Arra is ügyeltél, hogy ne gördítse az oldallal együtt, így nem őrjíti meg a szemet.

A moduloknál minden fontos információ megvan, de én valahogy kiemelném az 'oldalakat', hogy a 'fejezetes lap' feltűnőbb legyen.

A színek szépen össze vannak hangolva, figyeltél, hogy ne legyen diszharmonikus. Ügyes.

A szöveg megszerkesztettségével annyi bajom lenne mint oly sok blognál volt. Bekezdések! A bekezdések fontos részei a nyelvtanunknak. Új gondolatot jeleznek, vagy csak egyszerűen szebbé teszik a szöveg képét. Nem kell nagy kunsztra gondolni, elég ha benyomsz oda két entert ahova gondolod. 

Történet/Írás: Trailer alapján kaptam egy újabb 1D-s blogot. Hurrá! Bár azért voltak benne részek, amelyek felkeltették az érdeklődésem. A trailerben több elírás is van, az egyiket már javították is, a másikkal is tegyétek ezt.

Maga a történet:  meglepődve tapasztaltam, hogy leragaszt. Jól írsz, élvezet olvasni. Nem nagyon találtam helyesírási- vagy nyelvtani hibákat, talán egy -két vessző hiba, de igazából az sem feltűnő. A történet hoz még egy-két sablont (Londonba mennek, Liam a haverja stb.) De a sztori maga jó.

Összeségében: Az elején említett dolgokon kívül, nagy hibája nincs a blognak. Csak így tovább! További jó blogolást!

#2

Fejléc: A fejlécedet én már láttam valahol (talán neveztél versenyre és ott), és már akkor is csodáltam! Nagyon szép, egyedül a felirattal vannak gondjaim, de ott is csupán annyi, hogy az 'im still alive' egy nagyon kicsit lehetne erősebb!
Pont: 5/5

Kinézet: Különösebb bajom nincs a kinézettel, csupán nem értem miért kell az egész blognak szürkének lennie?! Ha esetleg a blogot fehérre állítanád vagy tört fehérre, akkor máris jobb lenne, bár lehet, hogy kicsit rikítana! Na mindegy, a lényeg, hogy vihetnél bele valami kis színt! Elég modulod van kint, azonban a feliratkozókat tehetnéd feljebb, mondjuk 'A pont' modul után, és a cseréknél átállíthatnád, hogy kevesebbet mutasson, de ez már csak mellékes! Illetve, írhatnál eggyel nagyobb betűvel, mert kicsit nehéz elolvasni!
Pont: 10/8

Történet: Nagyon tetszik a történet! Már a bevezetés (már ha lehet annak nevezni) is annyira megfogott és ahogy olvastam, csak vitt magával! Tetszik, hogy a főszereplő lány kicsit vadabb, hogy nem az a jó kislány, hogy a szereplők csúnyán is beszélnek - persze ez csak egy bizonyos határig jó, amit te még nem léptél át, úgyhogy tökéletes -, és szóval egyszerűen imádom! Szereztél magadnak egy új feliratkozót! ;))
Pont: 10/10

Írásmód: Nagyon ügyesen, választékosan írsz! Tetszik, ahogy megformálod a mondatokat, és helyesírási hibát sem találtam! Egyedül egy dolog van, amit megemlítenék, még pedig a zárójeles megjegyzéseket! Azok fölöslegesek! Mármint zárójelbe rakni! Akkor inkább tedd két kötőjel közé azt a részt, mert ugye ugyan úgy a mondathoz tartoznak! És plusz pont, amiért használod a sorkizárt igazítást!
Pont: 10/10
Összes pont: 35/33

#3

KINÉZET
Fejléc: Összességében nekem nagyon tetszik..., de a kivágással és az összemosással van egy kis probléma. Igazából csak Cher kezei nem látszanak.., de a szerkesztés nyoma ott van. Ha ezt kijavítod tökéletes lesz. 
Sablon és háttér: A sablon tetszik, tökéletesen passzol a fejléchez. A háttér is remek választás, bár kicsit hiányolom belőle a lila színt. 
Lapok és modulsáv:  A lapok elrendezése tetszik... A szereplős képek is jók, de szintén hiányolom a lila színt. A modulsáv tetszik, az elrendezés jó. Mégis találtam pár apróbb kivetni valót: a chat hátterét át kellene állítani átlátszóra.. illetve kellene pár kép, amivel feldobod a modulsávot.. esetleg még egy - két idézet. Bármi, ami neked tetszik.. jellemzi a történetet és színvilágban is passzol a bloghoz. + ami a legfontosabb nem találtam meg a feliratkozók modult... javaslom, hogy tedd ki. 
Betűtípusok, betűméretek és effektek: A betűtípusok tetszenek, remekül passzolnak egymáshoz.. és nincs túlzásba véve a cicomázás. A betűmérettel lenne egy kis kivetni valóm...: legyen nagyobb, mert így elég nehézkes az olvasás főleg azoknak, akik nem látnak olyan jól. Effektek: nos, van egy pár... de jöhetne még. Mondjuk a képekre... vagy a fejlécre. Sokkal jobb lenne az összhatás, ha feldobnád valamivel. 
TÖRTÉNET
Legelőször megnéztem a trailert, de egyáltalán nem nyűgözött le, mert sok benne az elírás.. és nem is mindent vetted észre. Amit észre vettél.. elég furcsán, de kijavítottál...  A lényeg, hogy szerintem jobb lenne egy másik.. Egy kicsivel sejtelmesebb, kicsit titokzatosabb... egy olyan, ami csak utal a jövőre és nem árulja el, hogy Harry lesz a nagy ő, vagy éppen nem ő. 
A prológus tetszik, bár eléggé rövid lett... Ezen kívül tetszett a történet. Nem mondanám olyan szörnyen egyedinek, mert be kell ismerni van hasonló... de díjazom, hogy olyan szereplőt választottál, aki a valóságban is létezik [ utalok itt Andy-re ].
Igazából nekem teljes mértékben tetszik a történet.. Szerintem ez az első olyan blog, ami a kritika írás terén mérhetetlenül a szívembe lopta magát. 
Látszik, hogy sokat dolgoztál a részekkel... Megmerem kockáztatni, hogy azt mondjam a történet tökéletes!
További sok sikert! :)

#4

Kinézet:

Fejléc: A fejléced összességében nagyon szép tetszik , de egy valami nem és az Cher. Tök jó ötlet hogy a fiúk vannak nagyban és a lány kisebb képben , de szerintem Cher-ről valami más képet kellett volna választani, mert így hülyén néz ki hogy nincs könyöke. Tudom ha lenne akkor belelógnak a két fiúba , de ezért kellett volna másik képet róla választani. Ezt eltekintve nagyon is szép a fejléced, tetszik, hogy nem csak szürke van benne hanem egy kis kék is.
Háttér és sablon: A háttér amit választottál szép , egyszerű és nagyon vagyis tökéletesen passzol a fejléchez.A sablon választással is ugyanígy vagyok jó választás és a kék szín, amit beállítottál teljesen illik a fejlécen lévő kék színhez.
Oldal sáv/ Modul sáv: Minden rendben van semmi fölösleges dolog nincsen kint csak is a lényeg. Tetszik, hogy az oldalak nem a fejléc alatt helyezkednek el , hanem a modul sávban valamint nagyon tetszik a kép alatti kis "idézet" meg az a "A pont..."  szöveg. 
Összességében minden tökéletes a blogodon csak a fejlécen Cher nem olyan jó, de egyébként ezt eltekintve minden tökéletes. Nagyon szépen összehoztad a blogod kinézetét és meg kell dicsérjelek is amiért neked nem kellett írnom, hogy állítsd be a bejegyzést sorkizártra.
Történet:

Először is mielőtt beleolvastam volna, meg néztem a történet előzetesét és őszintén nem nagyon tetszett semmi benne a zenén kívül. Úgy voltam vele , hogy hurrá még egy sablon sztori. Szóval nem lelkesen kezdtem el olvasni. Amikor elolvastam az első pár mondatot a prológusban leesett az állam, mármint jó értelembe és utána már faltam is a sorokat , mert a fogalmazásod gyönyörű. Tehetséges vagy le a kalappal. Nem olvastam el az összes részt csak a 10. részig jutottam , de ígérem amint lesz időm elolvasom a többit, hiszen teljesen megszerettem. Egyáltalán nem sablon egyedi, de amit az egészben megszerettem az az írásmódod. Nem lehet belekötni. Helyesírási hibát nem találtam csak egy kettő vessző hibát, de az egyáltalán nem nagy probléma.Csak gratulálni tudok. Remek történetet hoztál létre, csak így tovább! ;)

#5


Kinézet:
  A fejléceddel kapcsolatban kettős érzéseim vannak. Amikor megláttam nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem és még most se igazán tudom. De elmondom, hogy mit csináltam volna másképpen, de így is szép. Szóval, én nem tettem volna bele azonkat a kék villámokat, szerintem nem nagyon illenek bele. Cherről pedig kerestem volna egy olyan képet, mint a fiúkról, ami közelibb. Ahogy a címe rá van írva az tetszik, bár egy kicsit nagyon egybeolvad a háttérrel, de olvasható. Én így készítettem volna a fejlécedet, de így is nagyon szép. Én minden blognak először a trailerjét nézem meg és azt kell, hogy mondjam ez egyből megfogott. Lehetséges, hogy van benne egy ici-pici sablon, de nem nagy szám, nem észrevehető, hiszen te teljesen máshogy alakítod a történeted, ahogy észrevettem, de maradjunk még csak a kinézetnél. A 'szereplők' oldalába, én olvastam volna egy kicsit a szereplőkről is, de sebaj, mivel ez lejön a történetből is. A modulokkal csak egy pici problémám van. Én feljebb vinném a 'Ti' modult, pontosabban az 'Információk' felé. Másba nem tudok belekötni, mivel a blogod designje összhangban van.
25/20
Történet:
  Amikor elolvastam a 00. bejegyzést, azt hittem, hogy újból egy olyan sztori lesz, mint a többi, de tévedtem. Rengeteg blogban kezdődik úgy, hogy a csajt verték a szülei, de a te fogalmazásoddal nekem mégis egy nagyon jó sztorinak indul és igazam lett, mivel mikor elkezdtem olvasni képtelen voltam leállni. Az elején sokat nevettem, de van egy kedvenc részem is: "Pech vagy épp nem - attól függ kinek a szemszögéből nézzük - Andy-nek pont akkor támadt kedve a lépcső alatt sétálgatni és természetesen nem vette észre a felé zuhanó - megjegyzem, bazinagy - táskát (miért is tenné?), így az ráesett, ő pedig elterült a földön. / - Hülye vagy? Miért basztál hátba a bőrönddel?" Ezen nagyot nevettem. Imádom a blogod, nagyon tetszik a fogalmazásod és az is, hogy a fiúk ilyen kedvesek a lányhoz. Először amikor a kórházban voltak azt hittem, hogy Li lesz aki megvigasztalja, de Harry volt és ezen meglepődtem, de tetszett. Amire egy kicsit jobban figyelj azok a vesszők, mivel van, hogy elfejelted kitenni, de ez csak egy apró hiba, hiszen helyesírásit vagy elgépelésit nem találtam, amiért plusz pont. Egy szóval imádom és szereztél egy újabb olvasót! Csak így tovább! Örülök, hogy külön tőlem kértél kritikát, hisz így megismerhettem a történetedet!
25/23
Összesen:50/43

#6


Fejléc: Az elején, amikor rá nézett, ne volt vele különösebb problémám. Aztán jobban megnéztem.. Még így sincs vele semmi baj, csak a feliratot nem lehet könnyen elolvasni.Valamint a villámot kicsit halvánnyabban raktam volna rá a fejlécre. Ezen kívül, tényleg szép.


Háttér: Ez igazából már tetszik! Egyszerű, de nagyszerű.
Modulok: "A pont..." modul, olyan, mintha a Piros Pöttyös könyvek borítóját olvasnám. Nem tudom hová tenni, talán a prológusba kellett volna beleírni, és nem a modulsávban elhelyezni.
Betűtípusok: A modulok címét megváltoztatnám, és elhagynám a csillagokat!
Színösszetétel: Szerintem rendben van!


#7


Kinézet .:

A fejlécedet, mikor megláttam egyszerűen bele szerettem. Nagyon imádom!
A fejléc, sablon és a háttér passzol egymáshoz, úgy is mondhatnám, hogy ki egészítik egymást. A modulokban sem találtam hibát.
Igazából a kinézetet úgy jó, ahogy van!


25 / 25
Történet .:

Nekem nagyon tetszik. Ötletes amit ki találtál. Egy kérdés .: honnan jutott ez az eszedbe ? Nagyon egyedi történet még nem olvastam ilyet. Jó a szereplők választása, a karakterek személyisége.
Nem találtam helyesírási hibákat, a fogalmazásod jó. A részek szerintem egy kicsit rövidek, de tömörek.
 Elsírtam magam, mikor azt a részt olvastam, hogy Andy meghalt. Hogy tehettél ilyet ?
Lehet, hogy át siklottam felette, de Én hiányolom azt amikor a fiúk megkérik, hogy költözzön oda, mert ugye a bátyja halott.  A történetbe bele tudom magam élni, mintha Én is átéltem volna, ami csak plusz pont lehet. Bele tudod vinni az érzelmeket, szerelem, csalódás, fájdalom, vidámság.
Tetszik, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápol főleg az elején Liammel, majd később közelebb kerül Harryhez. Ha már itt tartunk meg említeném a harmadik személy. Szerintem ki vonhatnád a forgalomból és így végre össze jöhetnének. Hisz úgy viselkednek egymással, mintha járnának, de nem.
Nagyon szurkolok azért, hogy össze jöjjenek.
Mostantól követem a blogodat és nagyon várom a folytatást! Sok sikert a továbbiakban!

25 / 25

Összesen .: 50 / 50

#8


Kinézet: A fejlécedről elsőnek talán nem látszik meg az, amire hosszabb méregetés után rájön az ember: túlzsúfolt. A szereplők képei túl nagyok, legalább is a két srácé mindenképp, a lány kicsit el is veszik köztük, pedig pont Ő lenne a lényeg. Háromszögek esetén sokszor alkalmazzák ezt az elrendezést, ám vigyázni kell vele, hogy ne legyen túl sok. Ha mindenképpen ragaszkodni akarsz ehhez a formátumhoz, javaslom, hogy Cher legyen a kiemelkedőbb, míg a fiúk kisebbek. Viszont a kék, illetve szürke színkombináció egyértelműen jó választás volt, amik még különösen tetszenek: a kék csíkok, azt hiszem nevezhetem őket villámoknak.
A modulelrendezés rendben van, bár lenne egy aprócska javaslatom. A chat-et és a rendszeres olvasók - bloglovin modult érdemes lenne felcserélni.
A színek összhangjával, a betűtípusokkal nincsen gond, a háttér is illik a fejléchez, szóval nincs mibe belekötnöm!

Történet: Amint az a bizonyos hatodik érzék súg, egyértelműen ez: sablon, sablon, sablon! A fejléc, árulkodik róla, hogy eme blogon bizony egy szerelmi háromszög szálait követhetjük nyomon.
Ám ha jobban felülvizsgáljuk az ötletet, mégis azt mondhatjuk, hogy kitűnik a tömegből. Egyrészt a fogalmazásod miatt. Az írásstílusodra jellemző az egyszerű szépség, de a te esetedben ez mégsem jelent rosszat, hiszen ez az, amivel megtudod fogni az olvasókat. Viszont vigyázz, mert néha-néha beköszönnek olyan mondatok, amikor a szemöldökömet ráncolva meredtem a képernyőre, hogy most akkor mit is akarsz mondani. Nem értettem elsőnek, csupán csak második olvasásra, ez pedig kizökkentett, megszűnt a kép, amivel a szemem elé képzelhettem volna az eseményeket. Persze, nem mindenki olyan, mint én, de erre azért figyelj! Azonban az, hogy nem találkoztam helyesírási hibákkal, sem szóismétlésekkel, javított ezen.
A cselekményben vannak olyan pontok, amikor van egy kis "igen, ezt már olvastam" beütés, azonban néha csak eltátom a szám, hogy vajon ezt hogyan találtad ki. Erre is jellemző az egyszerű szépség, emiatt pedig kialakult egy amolyan egyensúly, így azt tudom mondani, hogy egy igazán szép, romantikus történetet hoztál létre! Próbáld meg továbbá is tartani ezt, színesebbé tenni ezt, új ötleteket, izgalmakat vinni bele, hiszen jól bánsz az érzésekkel, csak vigyázz, hogy mindez ne vesszen el! Ne próbálj meg túl nagy dolgokra gondolni, mert talán ez felboríthatja a kialakult egyensúlyt, gondolkodj kicsiben, olyanban, amiben megvan a fantázia, és megjelennek benne az újfajta érzelmek.

#9


Fejléc: Elsőre nagyon tetszett. A lila-szürke kombó nagyon ütős. Belengi az egész blogot.
Betű: Rendben van a méret, a szín. Minden.
ModulEz is rendben van.
Háttér: Több, mint rendben. 
A történet: Tetszik, hogy nem sablonos. Adott Andy és a húga, akik Liam nagyon jó barátai. Innen meg minden elképzelhető dolog. 
Fogalmazás: Szépen fogalmazol, választékos a szókészletet. Nagyon összeszedett. Néhol mellőzd a szlenget, mert eléggé megtöri az írói stílusod. Nem mondom, hogy nincs szükség rá, mert van, tekintettel arra, hogy egy jelenkori történet az egész, de a kevesebb néha több.
Helyesírás: Nem igazán láttam hibákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése